Installatie

Spa of Zwemspa

Bij het installeren van uw spa/jacuzzi kunt u kiezen of u dit zelf wilt doen, of wilt laten doen. Het installeren vraagt veel voorbereiding. Het is erg belangrijk dat de ondergrond waarop de spa komt te staan, niet alleen vlak, stevig en effen is, maar vooral waterpas en geschikt om het complete gewicht van de spa, het water en de gebruikers te dragen. Indien de spa niet geïnstalleerd wordt op een vlak die aan bovenstaande eisen voldoet, kan de spa beschadigd raken. De spa moet zodanig geïnstalleerd worden dat de afwatering van de spa goed weg kan lopen.

Binnen

Zwemspa’s en gewone spa’s zijn ontworpen voor buitengebruik. Het is echter ook mogelijk om een spa binnen te plaatsen. Daarbij raden wij u het volgende aan:

-De ondergrond waterpas en stevig is, zodat de spa stabiel kan staan.

-Dat er voldoende ruimte is om de spa naar binnen te transporteren.

-Dat er voldoende ventilatiemogelijkheden zijn. Tijdens het gebruik van de spa ontstaat er een hoge luchtvochtigheid. Dit kan op lange termijn aan bepaalde oppervlakken schade veroorzaken.

Buiten

In 90% van de gevallen worden spa’s buiten geplaatst. Ook hierbij willen wij u de volgende adviezen geven:

-Vooral buiten kan de ondergrond onstabiel zijn, dus zorg ervoor dat de ondergrond stevig en vlak genoeg is.

-Plaats de spa dicht bij het huis, want met koud weer is het niet prettig om ver te lopen.

-Plaats het bad niet onder bomen; bladeren en vogels zorgen voor meer schoonmaakwerk.

-Zorg voor een pad naar de spa.

-Een windscherm of overdekking vermindert de blootstelling aan het weer en vermindert daarbij de onderhoudskosten.

Stroomvoorziening

Het is erg belangrijk dat uw spa goed elektrisch wordt aangesloten. Het bad vraagt op sommige momenten veel stroom, maar de stroomvereisten zijn per bad verschillend.

Over het algemeen is het aanbevolen om de stroomkabel direct naar de meterkast te laten lopen, met een schakelaar circa 2 meter van het bad, zodat u de spa handmatig aan en uit kan zetten.